18.3.2018

Grillikurssi 16.6

Kesää pukkaa kovasti päälle ja kelit ovat kuin juhannuksena! Mies ja Grilli -grillauskurssi järjestetään sopivasti ennen juhannusta 16.6. Kurssilla saat uusia näkemyksiä grillaamistekniikoihin, ajatuksia grillattavaksi ja tietysti kokemusta. Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Ryhmän koko ei tästä kasva, jotta kaikki saavat kurssista mahdollisimman paljon irti.

Osallistujat valmistavat itse ovat grillattavat ja samalla pääsevät kokeilemaan erilaisia mausteita ja käsittelytapoja käytännössä – ei vain kirjasta lukemalla. Kurssilla käytetään pääsääntöisesti hiiligrillejä mutta kaikki opit on kyllä sovellettavissa kaasugrillaukseen.

Kurssin hinta on 120 euroa ja hinta sisältää kurssin lisäksi grillauskirjaksi joko Kesämiesten kesä ruokaa tai Chef Santeri ja pallogrillauksen lyhyt oppimäärä. Kurssille ilmoittaudutaan, joko maksamalla osallistuminen verkkokaupassani tai lähettämällä minulle sähköpostia mikäli haluat hoitaa osallistumismaksun laskulla.

Lisätietoja kurssista facebook tapahtumasta
https://www.facebook.com/events/239449796596088/

Tai verkkokaupastani
https://miesjagrilli.vilkasstore.com/epages/miesjagrilli.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2017012901/Products/72400001

21.1.2018

Mies ja Grilli tukemassa nuorten urheilua

Mies ja Grilli on mukana tukemassa nuorten harrastuksia. Tänä kautena tuetaan vuonna 2006 syntyneiden TFT:n (Toijala Fumblersin Team) E1 junioreita, jotka pelaavat haastajasarjassa hyvällä menestyksellä. Henkilökohtaista kehittymistä tuetaan panostamalla akaalaiseen lahjakkuuteen Niko Majalahteen, joka pelaa puolustajana salibandyjoukkue FoSussa (Forssan Suupparit). FoSu pelaa salibandya 2. divisioonassa.

 

15.5.2017

Kotiravintola-ilmiö saapui Suomeen

Suomalainen DineAway-palvelu juhli avajaisiaan Helsingissä 25.4.2017. Suomalainen ravintola- ja ruokakulttuuri on kehittynyt vauhdilla viimeiset pari vuotta monella saralla ja nyt Mies ja Grilli sai haastatella DineAway puuhanaista Kristiina Pääkköstä. Katsotaan mitä onkaan tapahtumassa.

DineAway on uusi konsepti Suomessa. Mitä olette oikein tekemässä?

Olemme rakentaneet palvelun, jonka avulla kuka vain voi perustaa koska vain popup-ravintolan kotiinsa. Luot menuun, hinnoittelet sen ja kerrot koska pöytä on katettu. Ihmiset ilmoittautuvat ja maksavat varausmaksun, joka tulee tilillesi 24 tuntia tapahtuman jälkeen.

DineAway näyttää olevan mukana myös ravintolapäivässä 20.5. Miten näytte siinä?

Perimme varauksista normaalisti 12% välityspalkkion. Ravintolapäivänä palvelun käyttö on kuitenkin ilmaista Ravintolapäivän kunniaksi. Ravintolapäivälle DineAwayn kautta voi ostaa esim. Ninja Sarasalon ”Takaisin kotiin”-menuun, joka tarjoillaan Helsingissä Teurastamon pihalla.

Voiko kuka tahansa ilmoittautua mukaan? Tarvitseeko jotain lupia?

Popup-ravintoloiden ei tarvitse tehdä mitään ilmoituksia. Voitosta tulee ilmoittaa verottajalle. Alkoholia ei saa myydä. Ravintolatoiminnan tulee myös olla vähäriskistä. Eviran linjausten mukaan vähäriskistä EI ole esimerkiksi raakaruuan, sushin, graavikalan, medium-lihan tai raa’an lihan valmistaminen (joista vaaditaan ilmoitus 4 viikkoa ennen).

Millainen on ensimmäinen DineAway-kokemus

Joku kysyi minulta, pitääkö DineAway-ravintolaan viedä kukkia tai viinipullo. Se on sinusta itsestäsi kiinni. Olet maksanut ateriasta, joten pakko ei ole viedä. Toisaalta pienet tuomiset voisivat nostattaa tunnelmaa. Riippuu vähän siitä, mitä olet hakemassa. Kun valmistaudut illalliseen kotonasi, mieti haluatko tarjota aidon elämyksen vai ravintolakokemuksen. Jos valitset ravintolakokemuksen, imuroi ja kanna turha romu vaikka kylppäriin piiloon. Käy ajoissa kaupassa ja valmistele ruoka niin hyvin kuin etukäteen on mahdollista. Katso, että sinulla on sopivat astiat valmiina. Aloita ruuanvalmistus ajoissa, siten, että olet valmis vaikka vieraat tulisivat hieman etuajassa. Tosin viime hetken sähellys lisää kodikkuutta ja elämyksellisyyttä – Eihän ruoka ole kyläpaikassa koskaan valmista juuri silloin kun astut sisään. Eikä ravintolassakaan! Kun ovikello soi, heitä stressi nurkkaan ja nauti uusien ihmisten kohtaamisesta. He ovat tulleet teille tutustuakseen sinuun. Sinä olet kiinnostava. Kotisi on vieraille elämys.

Lisätietoja: https://dineaway.net/fi/