Kotiravintola-ilmiö saapui Suomeen

Suomalainen DineAway-palvelu juhli avajaisiaan Helsingissä 25.4.2017. Suomalainen ravintola- ja ruokakulttuuri on kehittynyt vauhdilla viimeiset pari vuotta monella saralla ja nyt Mies ja Grilli sai haastatella DineAway puuhanaista Kristiina Pääkköstä. Katsotaan mitä onkaan tapahtumassa.

DineAway on uusi konsepti Suomessa. Mitä olette oikein tekemässä?

Olemme rakentaneet palvelun, jonka avulla kuka vain voi perustaa koska vain popup-ravintolan kotiinsa. Luot menuun, hinnoittelet sen ja kerrot koska pöytä on katettu. Ihmiset ilmoittautuvat ja maksavat varausmaksun, joka tulee tilillesi 24 tuntia tapahtuman jälkeen.

DineAway näyttää olevan mukana myös ravintolapäivässä 20.5. Miten näytte siinä?

Perimme varauksista normaalisti 12% välityspalkkion. Ravintolapäivänä palvelun käyttö on kuitenkin ilmaista Ravintolapäivän kunniaksi. Ravintolapäivälle DineAwayn kautta voi ostaa esim. Ninja Sarasalon ”Takaisin kotiin”-menuun, joka tarjoillaan Helsingissä Teurastamon pihalla.

Voiko kuka tahansa ilmoittautua mukaan? Tarvitseeko jotain lupia?

Popup-ravintoloiden ei tarvitse tehdä mitään ilmoituksia. Voitosta tulee ilmoittaa verottajalle. Alkoholia ei saa myydä. Ravintolatoiminnan tulee myös olla vähäriskistä. Eviran linjausten mukaan vähäriskistä EI ole esimerkiksi raakaruuan, sushin, graavikalan, medium-lihan tai raa’an lihan valmistaminen (joista vaaditaan ilmoitus 4 viikkoa ennen).

Millainen on ensimmäinen DineAway-kokemus

Joku kysyi minulta, pitääkö DineAway-ravintolaan viedä kukkia tai viinipullo. Se on sinusta itsestäsi kiinni. Olet maksanut ateriasta, joten pakko ei ole viedä. Toisaalta pienet tuomiset voisivat nostattaa tunnelmaa. Riippuu vähän siitä, mitä olet hakemassa. Kun valmistaudut illalliseen kotonasi, mieti haluatko tarjota aidon elämyksen vai ravintolakokemuksen. Jos valitset ravintolakokemuksen, imuroi ja kanna turha romu vaikka kylppäriin piiloon. Käy ajoissa kaupassa ja valmistele ruoka niin hyvin kuin etukäteen on mahdollista. Katso, että sinulla on sopivat astiat valmiina. Aloita ruuanvalmistus ajoissa, siten, että olet valmis vaikka vieraat tulisivat hieman etuajassa. Tosin viime hetken sähellys lisää kodikkuutta ja elämyksellisyyttä – Eihän ruoka ole kyläpaikassa koskaan valmista juuri silloin kun astut sisään. Eikä ravintolassakaan! Kun ovikello soi, heitä stressi nurkkaan ja nauti uusien ihmisten kohtaamisesta. He ovat tulleet teille tutustuakseen sinuun. Sinä olet kiinnostava. Kotisi on vieraille elämys.

Lisätietoja: https://dineaway.net/fi/